Jujubee S.A. - Games Developer and Publisher. iOS | Android | WP | PC | Mac | Linux | PS4 | Xbox One - Katowickie studio Jujubee zapowiedziało grę strategiczną “Realpolitiks”!

prasa

Katowickie studio Jujubee zapowiedziało grę strategiczną “Realpolitiks”!

(Katowice, Polska | 31 lipca 2015) Informacja prasowa: Katowickie studio Jujubee zapowiedziało grę strategiczną “Realpolitiks”!

W “Realpolitiks” rozgrywka koncentruje się na zarządzaniu państwem w XXI wieku i na podejmowaniu decyzji strategicznych i politycznych w skali makro. Gracz może zarządzać dowolną nacją i poprzez uczestnictwo w światowej polityce i międzynarodowych interesach ma za zadanie zapewnić dobrobyt swoim obywatelom.

Gra będzie oferować między innymi takie aspekty zarządzania państwem jak: politykę wewnętrzną, zarządzanie gospodarką, dyplomację, konflikty zbrojne, szpiegostwo, misje czy zdarzenia losowe. Ponadto “Realpolitiks” umożliwi graczom reagowanie na wydarzenia historyczne i fikcyjne, które uatrakcyjnią rozgrywkę.

Studio opublikowało także zwiastun gry, który można obejrzeć poniżej:

Z twórcami “Realpolitiks” będzie można się spotkać na targach Gamescom w Kolonii w dniach od 5 do 7 sierpnia (Hala 2.1, Stoisko D-036a).

O Jujubee:

Jujubee S.A., to studio deweloperskie zajmujące się tworzeniem gier wideo. Spółka została założona w 2012 roku w Katowicach przez byłych pracowników CD Projekt RED, Traveller’s Tales oraz Infinite Dreams – Arkadiusza Ducha, Michała Stępnia i Igora Zielińskiego. Celem firmy jest tworzenie niesamowicie grywalnych i doskonale wyglądających gier na platformy mobilne (iOS, Android, Windows Phone), komputery Mac i PC oraz konsole nowej generacji (PlayStation 4 i Xbox One).